PKN
SOW-Gemeente Berlicum-Rosmalen
 
De gemeente De gemeente

De Samen op Weg-gemeente Berlicum-Rosmalen, die deel uitmaakt van de ‘Protestantse Kerk in Nederland’ (PKN) is een vitale geloofsgemeenschap. Met mensen uit alle hoeken en gaten van het land. Meestal ‘import’ dus. Wij namen onze eigen achtergrond natuurlijk wel mee. Daarom is het een tamelijk bont geheel. Maar wij vinden elkaar in ons verlangen naar inspiratie.

Die vinden we in het ‘oude’ boek de Bijbel, maar we ervaren telkens hoe ‘nieuw’ die woorden kunnen gaan klinken. Voor ons is dat een kostbare ervaring. Ervaringen van te mogen zijn wie je bent; van grond onder de voeten; van een nieuw perspectief voor de toekomst; van de liefde van God in ons leven. En we hebben tegen elkaar gezegd: dat gunnen we eigenlijk iedereen.

Zondag op zondag vieren we dat: dat samen op weg zijn. We willen niet stil blijven staan. En we willen vooral niet de deur achter ons dichtdoen. Open ogen en open oren. Dat vinden we belangrijk. Zien en horen waar mensen vragen om hun verhaal eens kwijt te kunnen. Ruimte en tijd maken om de ontwikkelingen in de samenleving eens goed tegen het licht te houden. Een project ondersteunen om mensen dichtbij of verder weg ook weer op weg te helpen. Met een groep geïnteresseerden de tanden zetten in een stevig thema om wijzer van te worden. Met jongeren een musical maken of met kinderen een feest voorbereiden: het hoort er allemaal bij.

We zijn mensen van nu, met twee benen op de grond, en we staan midden in de samenleving. En toch gaan we telkens ‘terug’ naar die oude bron van de bijbel. Het ‘oude’ en het ‘nieuwe’ horen bij elkaar.

Dat kun je ook zien aan ons kerkgebouw in Berlicum. Van oorsprong een oeroud kerkje, maar van binnen en buiten met modern materiaal aangepast aan deze tijd. Ook de ligging is symbolisch: met een wijds uitzicht en tegelijkertijd staat het midden in de samenleving. Leven van het visioen, staan in het leven van nu!

Het adres van ons kerkgebouw is:

Raadhuisplein
Berlicum

Kijk voor een route of voor een situatiebepaling hier en er zal zich een link naar Googlemaps openen.

Op deze pagina's kunt u meer lezen over de de organisatie en de mensen in deze gemeente.

terug
 
 
Actueel
 
Kerkdiensten
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.