PKN
SOW-Gemeente Berlicum-Rosmalen
 
De organisatie De organisatie

De pastorale zorg

Op dit moment kent onze gemeente ruim 700 leden. Het contact en de onderlinge zorg wordt verzorgd door de wijkteams waarin contactpersonen en wijkouderlingen actief zijn. De Pastorale Raad coördineert de taken van de wijkteams. Uitgangspunt is dat iedereen die dat op prijs stelt thuis bezoek kan krijgen van iemand van de kerk.

 

Zorg dichtbij en ver weg

De diaconie heeft een eigen budget waarmee bepaalde projecten in binnen-en buitenland worden ondersteund. Ook verzorgen de diakenen elk seizoen een aantal bijzondere ontmoetingsbijeenkomsten voor de senioren van de gemeente.


Het beheer

De zorg voor de gebouwen en de financiën is in handen van het college van kerkrentmeesters.

Het beheer van het kerkgebouw, de begraafplaats, de zorg voor de ledenadministratie en de zorg voor het behoud van de full-time predikantsplaats zijn taakgebieden.


De leiding

De kerkenraad is eindverantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de gemeente. Om niet alleen ‘zakelijk’ bezig te zijn krijgt ongeveer de helft van de vergaderingen van de kerkenraad een bezinnend karakter.

Het moderamen, het dagelijkse bestuur, bereidt de kerkenraadsvergaderingen voor en handelt de lopende zaken af.

Voor het beleidsplan klik hier.

Ontmoeting

In de Pastorale Raad is gesproken over de vraag hoe we het (geloofs)gesprek en de onderlinge ontmoeting kunnen stimuleren. Bij veel mensen leven vragen over God en de wereld, over geloofsvoorstellingen van vroeger die al dan niet voldoen, over nieuwe geloofstaal en nieuwe spiritualiteit die soms zo anders is dan wat men ‘van huis uit’ gewend was.

Op deze site vind u allerlei bijeenkomsten die worden aangeboden om dat gesprek en die ontmoeting tot stand te brengen.

Voor het beleidsplan van de pastorale raad klik hier.

Ieder seizoen is er een jaarthema. Afgelopen jaar (2010-2011) was dat “Op Adem”. Het thema van 2011-2012 is "Generaties. Wat wil je met elkaar?" Zie rond het jaarthema

 

 

 

Contact

Maar evengoed kan er het verlangen zijn naar een persoonlijk gesprek. Soms ontstaat dat vanzelf, in een spontaan moment, maar soms moet daar ook wat voor gebeuren om dat van elkaar te weten. In januari tijdens de actie kerkbalans zal er iemand van de kerk bij u op de stoep staan. Dat is zo’n moment om wellicht aan te geven dat u een gesprek met een ouderling of predikant op prijs stelt.

Maar natuurlijk kunt u ook zelf op elk moment aan de bel trekken. Want het ‘klassieke’ huisbezoek dat ‘automatisch’ een of twee keer per jaar plaats vond is gaandeweg verdwenen. Daarom is het belangrijk dat we van elkaar weten als er behoefte is aan een ontmoeting. Aarzel dan niet en neem contact op! Dit kan bij ds. Piet Vliegenthart maar natuurlijk ook met de wijkouderling.

 

Publiciteit

Elke zondag ligt de ‘Bij de hand’ in de kerk. Dat is een zondagsbrief met de functie van een prikbord: de bijzonderheden van de afgelopen en de komende week worden er in vermeld.

Maandelijks wordt het kerkblad de ‘Antenne’ thuis bezorgd bij wie zich hierop geabonneerd heeft. Wilt u zich abonneren ? Mail dan naar: Antenne. De kosten bedragen € 10,- per jaar.

In september wordt het jaarboekje met alle relevante informatie over onze gemeente bij alle leden thuisbezorgd.

 
 

Kerkenraadsvergadering
datum en tijdstip 11-07-2017 om 20.00
meer details

beroepingscommissie
datum en tijdstip 19-07-2017 om 20.00 uur
meer details

 
Actueel
 
Kerkdiensten
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.