PKN
SOW-Gemeente Berlicum-Rosmalen
 
Dopen Dopen

Als u een kind wilt laten dopen kunt u contact opnemen met onze dominee Dirk-Jan Bierenbroodspot. Dan wordt in onderling overleg een datum afgesproken. Er zijn vaste doopdata. Voorafgaand aan de doopdienst is er een doopgesprek. Hierbij gaat het om de betekenis van de doop, de plaats van de doop in het leven van de gemeente, gevolgen voor de (geloofs)opvoeding e.a. Als er meer doopaanvragen zijn wordt de doop zo mogelijk gecombineerd, wat een doopdienst een extra feestelijk tintje geeft. Ook het doopgesprek wordt dan gezamenlijk gedaan, zodat alles goed op elkaar kan worden afgestemd.

Er draait in onze gemeente een levendige gesprekskring voor jonge ouders, begonnen voor ouders van kinderen van 0 tot 6 jaar, maar inmiddels zijn lang niet alle kinderen nog zo jong...

Dopen is in onze kerk een feestelijk gebeuren! Bij dit soort gebeurtenissen worden vaak foto's gemaakt door (goedbedoelende) familieleden. Helaas hebben wij hier wat minder goede ervaringen mee. Daarom hebben wij besloten om een vaste fotograaf aan te wijzen voor het maken van de foto's. De doopouders zijn erg te spreken over deze regeling en ook over de kwaliteit van de foto's die direct na afloop worden doorgemaild.

terug
 
 
Actueel
 
Kerkdiensten
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.