PKN
SOW-Gemeente Berlicum-Rosmalen
 
JAARTHEMA 2016-2017 JAARTHEMA 2016-2017


 
JAARTHEMA 2016-2017

Wie ben jij?

 
Je maakt misschien al jaren deel uit van onze gemeente. Maar weten de anderen eigenlijk wel wie jij bent?
 
In het leven heb je diverse taken. Ze doen een heel uiteenlopend appel op je. Blijf je in al die verscheidenheid jezelf, of speel je ten diepste allerlei rollen? Wie ben je eigenlijk?
 
Je zit misschien wel op Facebook, begeeft je regelmatig op internet via email, Twitter, What's App. Je kunt er uren zoet mee zijn. Dan kun je je afvragen: leef ik of word ik geleefd? Wie ben je eigenlijk in alle contacten die je onderhoudt?
 
Als gemeente zijn we in beweging. Vroeger was het voor iedereen duidelijk waar de kerk voor stond. Maar in deze tijd staat ook de kerk voor de vraag: wie zijn we eigenlijk? Waar zijn we op aanspreekbaar?
 
Er bestaat een mooi gedicht van de Duitse theoloog Dietrich Bonhoeffer. Hij werd op 9 april 1945 gefusilleerd vanwege een verijdelde aanslag op Hitler. Hij vraagt zich af "Ben ik werkelijk wat anderen over mijn zeggen?" " Ben ik vandaag deze en morgen een ander?"
 
Het eindigt als volgt:
Wie ben ik?
Eenzaam vragen drijft met mij de spot.
Wie ik ook ben, Gij kent mij,
Van U ben ik, o God!
 
Piet Vliegenthart
 

 
 

college en moderamen
datum en tijdstip 25-09-2017 om 20.30 uur
meer details

cantorij
datum en tijdstip 26-09-2017 om 19.00 uur
meer details

 
Actueel
 
Kerkdiensten
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.