PKN
SOW-Gemeente Berlicum-Rosmalen
 
Gemeenteochtend op 5 maart Gemeenteochtend op 5 maart

Op 5 maart vindt na de dienst een gemeenteochtend plaats, waarin de kerkenraad met de gemeente in gesprek gaat over de te nemen stappen na het vertrek van ds. Vliegenthart.

 
Begroting College van Kerkrentmeesters 2017 Begroting College van Kerkrentmeesters 2017

De begroting van het College van Kerkrentmeesters ligt van 22 t/m 29 november 2016 ter inzage bij de penningmeester van het CvK, Ilona van Pijpen- van Wijngaarden, Nieuwendijk 36,  Rosmalen. Een verkorte versie vindt u hier.
Reacties kunt u doorsturen tot drie dagen na de inzagetermijn naar de scriba, 

 
Begroting van de diaconie 2017 Begroting van de diaconie 2017

De begroting van de diaconie ligt van 22 t/m 29 november 2016 ter inzage bij de voorzitter van de diaconie, Frank de Jong, Deken van Roestellaan 25 Rosmalen. Een verkorte versie vindt u hier.

Reacties kunt u doorsturen tot drie dagen na de inzagetermijn naar de scriba, 
 

 
Informatiebijeenkomst verleden, heden en toekomst van onze Gemeente Informatiebijeenkomst verleden, heden en toekomst van onze Gemeente

Op 10 januari november jl. is de gemeente geïnformeerd over het verleden, heden en toekomst van onze gemeente.

Voor de delen uit de presentatie en het verslag zie:
VERSLAG  INFORMATIEBIJEENKOMST  VOOR  GEMEENTELEDEN  10-01-2016

 
Actueel Actueel

Zie ook onze zondagsbrief, de "Bij de Hand"

Brief
Onlangs is er een brief uitgegaan van de kerkenraad aan alle gemeenteleden en groepen van onze gemeente. Reacties gevraagd voor 1 januari 2017.

Film "Luther" 11 mei in Berlicum

In het kader van 500 jaar Reformatie wordt op donderdagavond 11 mei in de Kiem, de benedenruimte van de Samen op Weg Kerk te Berlicum de film "Luther vertoond (2003).
Als Luther op jonge leeftijd aan de dood ontsnapt, besluit hij zijn leven te wijden aan het dienen van God. Hij is echter een kritische student en zet openlijk vraagtekens bij de beslissingen van Paus Leo X. Luther is er van overtuigd dat er een liefdevolle God is die verlossing biedt. Als hij zijn beroemde 95 stellingen op de deur van de kerk in Wittenberg spijkert, is er geen weg meer terug...
De Kiem is open om 19.15 uur. De film start om 19.30 uur. Na afloop is er nagesprek onder het genot van een glaasje en een hapje. De toegang is gratis. ZEGT HET VOORT!

 

Een vluchtverhaal
Op woensdag 30 november was er in de Kiem een drukbezochte bijeenkomst waarin onze mede-kerkganger Roozbeh Danishmand zijn vluchtverhaal vertelde. Begin dit jaar moest hij vanwege zijn christelijke geloof Iran ontluchten. Via Turkije, de zee over naar Griekenland en in een vrachtwagen Europa in... Daar werd hij opgewacht door zijn zus Gila Masiha en zijn zwager Mayhar die in Berlicum wonen. Zo vond hij de weg naar onze kerk waar hij sinds enkele maanden een vaste kerkganger is, samen met zijn Mayhar. Het was een indrukwekkend verhaal. Op dit moment verblijft Roozbeh in Oisterwijk in een AZC in afwachting van een woning, waarna zijn vrouw Layla en zijn nog jonge dochtertje naar Nederland kunnen overkomen. Daar ziet hij heel erg naar uit.
Na de pauze vertelde Maria van Genugten over haar dochter Vonne Hemels die heeft meegewerkt aan het boek "The boy in the boat". U vindt dit boek op YouTube. Het is inmiddels ook in het Nederlands uitgegeven. Een boek voor jong en oud dat een appèl is om op een werkelijk gastvrije wijze om te gaan met wie huis en haard verlaten en dwars door de zee heen zoeken naar een plaats om te wonen. Vonne won met dit boek de 2e prijs ASN Bank Wereldprijs 2016: The Freequal Project. Zie hier. Het boek komt in onze kerk ter inzage te liggen. Men kan het dan ook bestellen op een intekenlijst.
Tot slot was het woord aan Hussain, een jonge Syriër die met Maria was meegekomen. Geëmotioneerd door het verhaal en de beeld van Roozbeh vertelde hij kort over de weg die hij was gegaan. Van Syrië naar Turkije (waar zijn familie nu nog in Istanboel verblijft en geen kant uit kan). Zelf heeft hij zijn draai in Nederland al aardig gevonden. Dat komt ook vast omdat hij na vijf maanden Nederlands onze taal al redelijk goed beheerst. Daarmee oogstte hij bewondering...
Het was het slot van een heel bijzondere avond waarop het leven van mensen waarover je in de krant leest en op de TV vele beelden ziet ineens heel dichtbij komt...
Wie weet, wordt u in de toekomst wel benaderd met de vraag of u "buurtmaatje" wilt worden van een vluchteling die bij u in de straat een woning toegewezen heeft gekregen. Iemand wegwijs maken in onze samenleving, het kan een verrijkende ervaring zijn...

Piet Vliegenthart
 

Startzondag
Op zondag 2 oktober ging het nieuwe seizoen van start. Officieel dan wel te verstaan, want allerlei activitetien draaien reeds op volle toeren. In de startdienst stonden we stil bij het nieuwe jaarthema "Wie ben jij". In de overdenking ging het over de worsteling van Jakob bij de grensrivier de Jabbok. Daar krijgt hij een nieuwe naam. Voor de overdenking zie hier. Na de overdenking klonk het mooie lied van Trijntje Oosterhuis "Ken je mij", door Janneke Schoonen solo gezongen, onder de knappe gitaarbegeleiding van Daniël Lourens.
Bij het verhaal over Jakob heeft Gesina Versteeg opnieuw een mooie kleurtekening gemaakt. Ook daar stonden we met elkaar bij stil. Vorig jaar maakte Gesina een verbeelding bij het verhaal van Jakob in Bethel waar hij in een droom engelen ziet die op- en afdalen op een ladder naar de hemel. Voor de toekomst wordt nog aan een derde kleurtekening gedacht. Zo ontstaat er gaandeweg een heel mooi drieluik dat achterin onze kerk komt te hangen.Na de dienst was er informele ontmoeting in de Kiem, waarbij diverse gemeenteleden duidelijk maakten van welke commissie of werkgroep in onze gemeente zij deel uitmaakten. Het was bijzonder geanimeerd. Met dank aan diegenen die zich voor een perfecte catering inzetten. Zie hier de foto's.

lees meer ¬Ľ
 
 

oecumenische leeskring
datum en tijdstip 29-05-2017 om 20.00 uur
meer details

voorbereiden seniorenmiddag
datum en tijdstip 07-06-2017 om 19.30 uur
meer details

 
Actueel
 
Kerkdiensten
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.