PKN
SOW-Gemeente Berlicum-Rosmalen
 
Berlicum/Middelrode Berlicum/Middelrode

Met de r.k. parochie van Berlicum/Middelrode bestaan uitstekende contacten.

Een aantal activiteiten wordt gezamenlijk opgeze zoalst:

Oecumenische diensten
Aan het einde van het vorige seizoen (op zondag 21 juni 2015 )was er de zeer geslaagde openluchtdienst in de dorpskom van Berlicum. Zie de foto's.

Dit seizoen is er weer een oecumenische dienst in het kader van de gebedsweek voor de eenheid 2016, en wel op zondag 17 januari 2016 in de R.K. kerk te Middelrode. Het thema is dan: "Het woord is aan jou."

Oecumenische leeskring
Al een heel aantal jaren is er in Berlicum een levendige, oecumenische leeskring. Deze kring, waar rooms-katholieken en protestanten aan deelnemen, komt zes tot zevenmaal per seizoen op een maandagavond bijeen in de Kiem. Tevoren is door de groep een bepaald boek gekozen om dat te lezen en samen met elkaar te bespreken. Het lezen gebeurt thuis, waarbij het boek in zes of zeven stukken is verdeeld. Het gesprek vindt telkens plaats op de genoemde avonden. De afgelopen jaren kwamen boeken aan de orde van ondermeer Anselm Grün, Carel ter Linde en Francis Spufford. Ook in het seizoen 2015/2016 komt deze groep weer bij elkaar.

Op maandag 26 oktober 2015 gaat de oecumenische leeskring weer van start. Dit keer nemen we het eerste deel van de serie boeken van Guus Kuijer bij de kop, De Bijbel voor ongelovigen, deel 1, Het begin. Genesis. (ISBN 9025301231, € 12,50).
Wilt u meedoen? Schuif dan op 26 oktober mee aan in de Kiem. Van 20.00-21.30 uur. Deze eerste avond bekijken we met elkaar een gesprek dat Wim Brands (VPRO boeken) met Guus Kuijer voerde over deze bijzondere bijbel. En we gaan aan de praat over de eerste verhalen (blz.1-47). Het komende seizoen willen we in een serie avonden het hele boek bespreken, waarbij een ieder thuis tevoren de afgesproken bladzijden leest: 26 oktober (blz. 1-47), 30 november, 25 januari, 22 februari, 21 maart, 18 april 23 mei (reservedatum).
We gaan op speelse wijze met zevenmijlslaarzen door het bijbelboek Genesis heen. Het zal heel boeiend zijn om er meer dan eens de Bijbel zelf bij te pakken. Dat kan voor wie die oude verhalen nog niet of maar nauwelijks kent, een boeiende kennismaking zijn. Voor anderen een opfrissing van het geheugen...
Van harte uitgenodigd om aan deze ongetwijfeld weer boeiende kring mee te doen!
Het is fijn als nieuwe deelnemers zich tevoren even melden:Oecumenische dienst in de gebedsweek voor de eenheid
Net als het vorige jaar zal er in januari weer een oecumenische dienst zijn in het kafder van de gebedsweek voor de eenheid van de christenen. Op zondag 25 januari in de R.K,. te Middelrode.

Openluchtdienst op 21 juni 2015
De heel geslaagde openluchtdienst in september 2013 vraagt om een vervolg. Dat zal zijn op zondag 21 juni 2015, de langste dag van het jaar. Dit keer niet op Engelenstede, maar in de dorpskom van Berlicum. Nader bericht volgt...

 
 

oecumenische leeskring
datum en tijdstip 29-05-2017 om 20.00 uur
meer details

voorbereiden seniorenmiddag
datum en tijdstip 07-06-2017 om 19.30 uur
meer details

 
Actueel
 
Kerkdiensten
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.