PKN
SOW-Gemeente Berlicum-Rosmalen
 
KOFFIEDOOSPROJECT 2017-2018 KOFFIEDOOSPROJECT 2017-2018
Het koffiedoosproject 2018-2019
Het koffiedoosproject is een project dat gesteund wordt door middel van een collectedoos die bij de koffietafel staat. Het is in feite de vierde collecte op zondag.
Het gaat in het algemeen om kleinschalige initiatieven van personen die een band hebben met de SOW-gemeente Berlicum-Rosmalen. In principe loopt een ondersteuning een heel jaar, te beginnen bij de startzondag, begin oktober.
Zuster Gertrudis Kuypers heeft in een door de diaconie georganiseerde bijeenkomst in september 2018 een presentatie gegeven over haar werk in een kindertehuis in Chili waar zij van 1971 tot 2015 heeft gewerkt. Zuster Gertrudis heeft in dit kindertehuis vooral getracht de eenzaamheid van de kinderen te verminderen door zoveel als mogelijk de moeders te betrekken bij het werk en zo het contact met hun kinderen op deze wijze te onderhouden. Ook nu nog heeft de zuster goede contacten met het kindertehuis en steunt ze het, voor zover haar mogelijk, ook financieel. Wij willen door middel van de koffiedoos haar hierbij helpen.


 
terug
 
 
Actueel
 
Kerkdiensten
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.