PKN
SOW-Gemeente Berlicum-Rosmalen
 
Diaconie Diaconie

Het woord diaken komt van het Griekse woord diakonos (διακονος), dat dienaar betekent. In de bijbel wordt het woord ‘Diaken’ ook al gebruikt; de vroegste christelijke gemeenten hadden al diakenen.

Ook de SOW gemeente Berlicum-Rosmalen heeft een Diaconale raad. Deze maakt deel uit van de kerkenraad.
Het doel van de Diaconie is om zowel binnen de eigen gemeente, landelijk als over de grenzen heen, (financiële) steun te bieden aan mensen die hulp hard nodig hebben.
De Diaconie heeft een eigen geldelijk vermogen. Daarbij wordt regelmatig een extra collecte gehouden tijdens de kerkdienst, die besteed wordt aan een speciaal doel.

De Diaconie verleent zijn ondersteuning aan individuen en gezinnen anoniem; de gevers weten niet wie de giften zullen ontvangen. Een diaken heeft daarom ambtsgeheim, hierdoor wordt de privacy van de ontvangers gewaarborgd.
Naast het inzamelen en verantwoord besteden, heeft de Diaconie ook een taak in de bewustmaking van de leden van de SOW gemeente van hun maatschappelijke verantwoordelijkheid.

 

terug
 
 
Actueel
 
Kerkdiensten
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.